12 Ağustos 2009 Çarşamba

Ariza Makukula...


Süper lig ekiplerinden Kayserispor,Kongo asllı Portekizli forvet oyuncusu Ariza Makukula ile 1 yıllığına kiralık olarak anlaştı.Makukula Daha önce Sevilla,Benfica ve Bolton gibi takımlarda forma giymiş bir oyuncu.193 cm boyundaki oyuncu özellikle yüksek toplardaki bitiriciliği ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Sevilla'da forma giyerken Fabiano ve Kanoute gibi isimlerin arkasında kulübeye mahkum kaldı.Şu sıralar düşüşe geçen kariyerini tekrar toparlamak için Kayserispor iyi bir fırsat olabilir.Eğer burada iyi bir sezon geçirebilirse forvet sıkıntısı çeken Portekiz milli takımına tekrar yükselmesi durumu ortaya çıkabilir.

Sarı kırmzılı Kayseri temsilcisi geçen sezonda Agahowa ve Milan Purovic gibi iddialı isimlerle sezona başlamış fakat ilerleyen zamanlarda iki oyuncuda bekleneni verememişti.Sonrasında ise iki isimlede yollar ayrıldı hatta Agahowa eski takımı olan Lucescu'nun Shaktar'ına dönüş yaptı.Aslında bu iki oyuncunun gol atma problemi yaşamasında hiç kuşku yok ki Kayseri takımının oynamaya çalıştığı ultra defansif anlayışında elbetteki katkısı büyük oldu.

Konuşmak için henüz erken ama sezonun ilk maçında gördüğümüz Kayseri geçen sezondan bu anlamda pek farklı olmayacak gibi.Üstelik bu yıl hücuma top taşıyan en önemli oyuncuları olan Mehmet Topuz'uda Fenerbahçe'ye kaptırdılar.

Makukula'nın Agahowa ve Purovic'ten farklı olup olmayacağını ilerleyen haftalarda hepbirlikte göreceğiz ama Eğer Ariza Makukula üç büyük kulüpten birine galibiyeti getiren gol yada golleri atarsa bence yaratıcı Türk spor basınıda şu başlığı atar: ''Makukula ''arıza'' çıkarttı'' :D :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder