8 Ağustos 2009 Cumartesi

İzmir'e Yeni Stat...


Türkiye,ev sahibi olmak için başvuru yapmaya hazırlandığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kullanılmak üzere İzmir'in Karşıyaka ilçesine 40.000 kişilik stat yapmayı planlıyor.Eğer herşey planlandığı gibi giderse turnuvanın yarı final maçlarından biri bu statda oynanacak.Federasyonun stadyum kapasitesi olarak en fazla 40.000 sayısını düşündüğü belirtiliyor.

Bu tip organizasyonları başarıyla gerçekleştirebilen bir ülkeyiz.Eğer EURO 2016 Türkiye'ye verilirse hem yine iyi bir reklam yapmış olacağız hemde bu bahaneyle daha modern statlara kavuşmuş olacağız.Ayrıca birde şu kötü zeminlerden kurtulmuş olacağız.Bildiğiniz gibi Türkiye'ye transfer olup iki üç maça çıkan yabancı oyuncular özelliklede teknik oyuncular hemen zeminin kötülüğünden şikayet eder.Gerçektende birçok stadımızda zemin olarak Avrupa'nın gerisinde kalmış durumdayız.

Bu arada yapılması planlanan yeni stat umarım Olimpiyat Stadına benzemez.Gerçi yetkililerinde bu konuda 100 milyon euro luk bir tecrübesi var!! artık.Aynı hataya tekrar düşmezler sanırım.

Son olarak modern bir stat yapılması planlanan ve Türkiye'nin son derece modern ve belkide en özgür ili olan ve bu özellikleri ile diğer şehirlerimize güzel bir model oluşturan Gavur İzmir'in !!!! artık en az bir takımının Süper Lig de yer almasını çok ama çok istiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder