29 Temmuz 2009 Çarşamba

tour de france



Futbol ağırlıklı bi blog olmamıza rağmen temmuz ayında dunyanın en buyuk spor organizasyonu için iki satır karalamak isterim. Bilindiği üzere yarışı turun en buyuk favorisi olarak gösterilen ispanyol Contador kazandı, ikinciliği turun en iyi genç bisikletçisi seçilen Andy Shleck, üçüncülüğü ise efsane nağmı değer juan pelota(ispanyolca tek top anlamına geliyor. Sebebi ise testis kanseri sonrasında tek top kalmasından..allah biliyo ya hiç sevmem şu muhabbeti..) Lance Armstrong aldı.

Turun başlarında saliselerle kaçırdığı sarı mayoyunun yakınına bir daha yanaşamamasına rağmen, 38 yaşında ve bu spora 3.5 yıl ara vermiş biri olarak turu 3. sırada bitirmesi, Lance Armstrong'a duyulan hayranlığı bir kat daha arttırdı bizler için. Keşke sarı mayoyu birkaç etapta olsa taşıyabilseydi... bu sene kurduğu yeni takımı radio shack ile seneye katılacağı fransa turunda neden olmasın... Ama bunun için şuan da en güçlü bisikletçi olan contador, schleck kardeşler ve bu sene cezası biten vinakourov'u geçmesi gerekecek.. oldukça zor ama bu sporun bir takım sporu olduğu unutulmamalı...



Gelelim bu seneki turdaki ilginç olaylara;

Astana sürücüsü Leipheimer ın bisiklet üstündeyken bilicini yitirip düşmesi, allahtan bi kaç kırıkla atlattı..

Eski pist yarışçılarının fransa turunda da başarılı olabileceğini gördük. wiggins ve cavendish gibi.. cavendish 6 etap kazanmasına rağmen en iyi sprintçiye verilen yeşil mayoyu alamaması üzücüydü benim için.. çok iyi bir tur çıkarmıştı çünkü..

diğer bir ilginç olay ise, bir etapta orman yolundan geçerken bisikletçilere açılan ateşti. bir bisikletçiye isabet eden saçma yaralanmasına sebep oldu..

ve yarışın sonunda yapılan törende ispanyol marşı yerine danimarka marşının çalınması bir başka gariplikti...

ayrıca bu turun fransa turizmi açısından ne kadar önemli olduğuda aşikar.. adamlar öle çekim yapıyolar ki insanın uçağa atlayıp gidesi geliyo..Herşeye rağmen populeritesini yavaş yavaş kaybeden fransa turu, armstrong'un dönüşüyle yeniden ilgi odağı oldu bana göre..Eğer hiç izlemediyseniz mutlaka bir kere izlemenizi tavsiye ediyorum özellikle de dağ etaplarını..

Bisiklet kullanmayı bilmeyen biri olarak neden seviyorum bu sporu ben de bilmiyorum :)

4 yorum:

  1. Deli gibi bisiklet kullanan biri olarak ben niye ısınamadım bu spora bilmiyorum:)Çok uzun sürüyor heralde sebep bu benim için:)

    YanıtlaSil
  2. yok be çok uzun değil 3400 km cik :)

    YanıtlaSil
  3. bana bir motor versinler bende seve seve gider katılırım..

    YanıtlaSil
  4. :):)
    ben o 3400 km yi 10 günde bitiririm.Manzara da güzel arada iki bira çaktımmı ohh:)

    YanıtlaSil